Joomla 3.6.5

Megjelent a Joomla 3.6.5 verziója, amely három biztonsági sérülékenységet, egyéb biztonsági megerősítést és három egyéb hiba javítását tartalmazza. A Joomla! 3.6.x sorozat több, mint 400 továbbfejlesztést tartalmaz, amelyek közül sok elem a Joomla! webhelyek adminisztrációját könnyítik meg. Számos új elem pedig a felhasználói élmény javítására szolgál. A 3.6.x verzió a hetedik normál támogatású eleme ennek a sorozatnak. A 3.5.x verzióról a 3.6.x verzióra áttérés egykattintásos módszerrel lehetséges, nem szükséges migráció. Ugyanez igaz az 3-x sorozat alverzióira is.

InformációMagyar verzió

Joomla! 3.6

Joomla! 3.6

A Joomla! 3.6 újdonságai

  • A Joomla! frissítő továbbfejlesztésre került és lehetővé teszi a Joomla rendszerfájljainak újratelepítését egy gombra kattintva, ezzel felülírva bármilyen módosított fájlt és így vissza lehet térni az alaphelyzethez.
  • A Joomla! 3.6 sok felhasználói élményt javító továbbfejlesztéssel rendelkezik. A modulok gyorsabban megtalálhatóak, egyes feladatok legördülő menüvel végezhetők el.
  • A Joomla 3.6 új Sub Form Field függvénye sok kiegészítő funkcióval látja el az ismétlődő mezőket. XML űrlapok ágyazhatók be egymásba és az aktuális űrlapon belül a már létező űrlapok ismételten felhasználhatók.
  • A kategóriákat röptében lehet létrehozni: Frusztráló lehet, ha új tartalmi elemet hozunk létre és kiderül, hogy még nem hoztuk létre a kategóriáját. A Joomla! 3.6 lehetővé teszi a kategóriák röptében történő létrehozását a cikkeknél, a kapcsolatoknál, a hírcsatornáknál és a hirdetőtábláknál.
  • Menü típusú ACL: Az ACL az adminisztrációs felületen nem létezett menüszinten, de ez javításra került. Egyes felhasználói csoportoknak engedélyezhetjük vagy letilthatjuk a hozzáférést adott menühöz, és így van ez a menühöz tartozó menüpontok esetében is.
  • Mi a helyzet a menük Összes menüpont elemével: Az összes menü összes menüpontját megjelenítő új opció gyors áttekintést ad a webhelyen megjelenő elemekről. Soha nem volt könnyű megtalálni a duplikált linkeket, a hiányzó menüpontokat és most áttekintést kapunk a webhely minden menükéről.
  • És számos egyéb továbbfejlesztés történt… A 3.6 verzió összes lehetőségéről a GitHub tárban. kapunk információt.

A hozzászólások lezárásra kerültek.