Hallottál már a Femto LASIK szemműtétről?

A Femto LASIK a lézeres szemműtétek egyik legújabb típusa, amely számos előnnyel bír a korábbi típusokhoz képest, ráadásul kifejezetten biztonságos eljárás, ami egészen gyors gyógyulással jár.

A neve a femtosecundumos eljárásból ered. A Femto LASIK teljesen fájdalommentes, szinte azonnali eredménnyel jár és a jelenleg létező talán legbiztonságosabb lézeres szemműtét típus.

Miben más a Femto eljárás, mint a régebbi lézeres szemműtétek?

A Femto technika „lelkét” egy hihetetlenül precíz, korszerű és újfajta lézertechnika jelenti. A Femto LASIK egyesíti magában a LASIK és a PRK eljárások minden előnyét, amellett, hogy kiküszöbölte a hátrányaikat.

A PRK ugyan biztonságos, de a gyógyulás lassú, a fájdalomérzet elhúzódhat, és hetekbe is beletelhet, mire a teljes látásélesség megvalósul. A LASIK nagyon gyors eredményt hoz, a gyógyulás rövid, ám valamivel kevésbé biztonságos, mint a PRK.

Nemzetközi és hazai tapasztalatok alapján azonban kijelenthető, hogy a Femto beavatkozás az elérhető egyik legbiztonságosabb és leggyorsabb gyógyulással járó lézeres szemműtét típus.

Mit kell tudni a Femto LASIK szemműtétről?

A Femto eljárásnak hála nincs több kompromisszum a fájdalommentesség és az eredményesség között! A Femto LASIK beavatkozás szike és penge alkalmazása nélkül történik, mert a védőlebenyt a femtosecundum lézerrel hozza létre a szemészorvos, a szaruhártya szélén ejtett bemetszéssel.

Ezt követően az Excimer lézer a felhajtott lebeny alatt végzi el magát a dioptriakorrekciót, végül a lebeny visszahajtásra kerül. A Femto LASIK lézeres szemműtét az egyik legmodernebb kezelés, ami manapság elérhető (forrás: lezeresszemmutetar.blogspot.com), hiszen a szem nem sérül a beavatkozás során.

Mivel a Femto LASIK beavatkozásnál nem kerül eltávolításra az epithelium, azaz a szaruhártya felső hámrétege, így gyakorlatilag a természetes UV szűrés is megmarad.

Milyen előnyei vannak a Femto LASIK lézeres szemműtétnek?

A Femto LASIK eljárás kimagasló előnyökkel bír, mint amilyen a fájdalommentes gyógyulás, az 1-2 napos lábadozási idő, a szinte azonnali éleslátás-élmény, vagy a mindössze egy hetes teljes gyógyulási időtartam.

Modern, biztonságos eljárás, amelyet azok is bevállalhatnak, akik eddig féltek a műtéttől.

Milyen hátrányai vannak a Femto LASIK lézeres szemműtétnek?

Mint minden sebészeti beavatkozásnak, a Femto LASIK-nak is van pár hátránya. Szerencsére ezek a hátrányok nem érintik az eljárás biztonságát!

Az első hátrány az, hogy ha túl vékony a szaruhártya, akkor nem végezhető el a beavatkozás, a másik pedig a többi lézeres beavatkozásnál is ismert, fokozott szemszárazság. Ez azonban könnyen kezelhető szemcseppekkel.

Mennyibe kerül a Femto LASIK lézeres szemműtét?

A Femto LASIK eljárás az újszerűsége és fejlettsége miatt a drágább beavatkozások közé tartozik. Egy helyett két, nagy teljesítményű lézerrel végzik a műtétet, ami önmagában is jelentősen növeli a költségeket.

Cserébe viszont olyan előnyöket biztosít és annyira biztonságos, hogy mindenki számára bátran ajánlott, aki igazán gyorsan szeretne tartós eredmény, fájdalommentesen, biztonságban!