Mire jó az okosóra?

A technológia fejlődésével egyre több készülék szolgálja ki a mindennapi igényeinket. Sokszor a praktikusság és a könnyű elérhetőség az, ami igazán hasznossá és modernné teszik ezeket a tárgyakat. Az egyik leghasznosabb és széleskörűen alkalmazott eszköz az okos karóra, amivel a telefonos értesítéseket és a sporttevékenységeinket is nyomon követhetjük. Nézzük, mi az előnye, ha rendelkezünk egy okosórával!

Az előnyei

Az Alza weblapján elérhető okosórák nemcsak az aktuális időt mutatják, hanem, mint a nevük is rámutat, ennél már sokkal okosabbak. A wifin vagy bluetoothon összekapcsolt telefonok segítségével az időjárás előrejelzéseket is képesek észlelni. A készülékek emellett saját akkumulátorral és töltőállomással működnek, és sokáig bírják töltés nélkül.

Egy okosóra segítségével nem kerüli el a figyelmünket egy bejövő hívás vagy üzenet sem, így mindenről időben kapunk értesítést. Sőt, amennyiben hajlamosak vagyunk szerte hagyni a lakásban a telefont, esetleg sosem tudjuk, melyik táskában vagy zsebben maradt, az okosóra segítségével gyorsan megtalálhatjuk, hála a beépített kereső funkciónak. Emellett a navigációban is könnyű segítséget nyújtanak, ha van beépített GDP applikácójuk.

Amennyiben nem akarjuk folyton a telefont elővenni, amikor zenét hallgatunk egy vezeték nélküli headseten, akkor az okosóra segítségével könnyen kezelhetjük a zenelejátszó programot is.

Ráadásul az egészségtudatosak számára elengedhetetlen kellék, hiszen az okosórák képesek figyelni a pulzust, és egészen részletes visszajelzést tudnak adni a sportolói tevékenységek során elért eredményekről. Összehangolhatóak különböző okos applikációkkal, amikbe elküldik rögzítésre az információt.

Amire figyelni érdemes

Olyan okosórát javasolt választani, ami illeszkedik a mindennapi szokásainkhoz és tevékenységeinkhez. Szerencsére a külcsín nem akadály, mivel mindenféle életkorhoz és stílushoz elérhetőek különböző változatban. A funkcióit és az operációs rendszerét érdemes aszerint kiválasztani, ami nemcsak nekünk komfortos, de a telefonnal is könnyen szinkronba helyezhető.

Okosórákat bátran böngészhetünk az Alza.hu kínálatából, ahol különböző típusok és kategóriák mentén találhatjuk meg a legideálisabb változatot – akár magunknak, akár egy kedvesünknek.

A fotó forrása:

Lord Beard / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?