Mit jelent a szociális fóbia?

Voltaképpen mindannyian félünk valamitől, a baj csak akkor kezdődik, ha ez a félelem kezd kóros méreteket ölteni. Fóbiának nevezzük az extrém méretű szorongást, aminek több típusa is létezik. Az összes közül a leggyakoribb a szociális fóbia, amikor az érintett személy irreális félelmet él át társas helyzetben, legfőképpen ismeretlen emberek között. Erre az állapotra jellemző, hogy a betegnek nehezére esik ismerkedni, mások előtt szerepelni vagy beszélgetni.

A szorongók veszélyesnek ítélik meg a társas helyzetet, az automatikus negatív gondolataik miatt. Folyamatosan úgy érzik, hogy mások megítélik őket, figyelő szempárok előtt kell teljesíteniük, viszont rettegnek attól, hogy elbuknak. Nagyon kellemetlen betegség a szociális fóbia, aminek kezeléséhez célszerű feltárni a tünetek mögött rejlő okokat. Kulcsfontosságú beazonosítani, hogy a beteg milyen negatív gondolatokkal bír az adott helyzetben. Szakember segítségével biztosan sikerül legyőzni a szociális fóbia okozta szorongást, ezért érdemes felkeresni egy szakorvost.

Férfi pszichológus Budapest területén több is van

Számtalan helyzet adódhat, amikor pszichológushoz szükséges fordulnunk és a legtöbben ilyenkor női doktornőre gondolnak. Pedig dolgozik férfi pszichológus Budapest egyik kerületében, a Corvin Pszichológiai Terápiás Központban. Mindannyian küzdünk életünk során különböző lelki problémákkal, ezek néha elviselhetőbbek, máskor pedig annyira eluralkodnak rajtunk, hogy már egyáltalán nem érezzük magunkat boldognak.

Ráadásul sokféle módon jelentkezhetnek ezek a problémák, mint a megváltozott hangulat, erős szorongások, zavaró gondolatok, felerősödő függőségek, önértékelési zavarok stb. Ha a felsoroltak közül egy vagy több is jelentkezett valakinél, tanácsos segítséget kérnie a férfi pszichológustól Budapest városában. Az említett terápiás központban kizárólag empatikus, magasan képzett és szakmája iránt elkötelezett szakemberek állnak a páciensek rendelkezésére. A férfi pszichológus Budapest területén rengeteget fog segíteni abban, hogy végül megoldottnak tudjuk tekinteni a lelki problémáinkat.