Sose késő váltani: online marketing képzés előnyei

Kikerültél az egyetemről és máris szakmát váltanál? Eleged van az eddigi munkádból és valami teljesen másba vágnál bele? Ha biztonsági szempontok miatt, vagy idő hiányában te is az online oktatás híve vagy, akkor a Webbyskill online marketing képzéseit neked találták ki! Rengeteg előnye van, hiszen ki sem kell mozdulnod az otthonodból ahhoz, hogy az online marketing egyik kiváló szakembere váljon belőled – hiszen ez a szakma maga is az internet világában él!

Miért jó az online képzés?

Elég elcsépelt, de ma egyre több időt töltünk az online térben. Szinte mindent azt interneten csinálunk, amit csak lehet, a közösségi élettől kezdve a bevásárláson és munkán át a szórakozásig. Akkor miért a tanulás maradjon ki belőle? 2020-ban megtanultuk, hogy a home office nem ördögtől való dolog, és az online oktatásnak is eljött az ideje. Most végezted az egyetemet vagy éppen szülő vagy? Akkor tudod, hogy miről is beszélünk. Az online oktatás a Webbyskillnél teljesen gördülékenyen működik, hiszen munkatársaink több éves online marketingben szerzett tapasztalata áll mögötte!

Az online tanulás tehát manapság már egyre megszokottabb. Ez azért is hatalmas előny, mert így a világ bármely pontjáról átképezheted magad és megismerkedhetsz a számodra legérdekesebb szakterületekkel! Az online marketing pedig az internet további térhódításával értelemszerűen még nagyobb hangsúlyt kap majd az élet minden területén.

Miért fontos az online marketing?

Ahogy már fentebb is írtuk, egyre több minden zajlik az online térben. A vállalkozásoknak ma már kötelező az interneten is jelen lenniük, ha azt szeretnék, hogy valóban sok embert érjenek el, sok ügyfelet vagy vevőt szolgálhassanak ki. Természetesen ez nem történik meg egyről a kettőre – vagyis nem elég létrehozni például egy webshopot és várni a sült galambot, hanem ezért a forgalomért tenni is kell. Ebben segít az online marketing!

Az online marketingbe tartozik lényegében minden olyan kapcsolatteremtés, amely az interneten történik a már meglévő vagy a leendő ügyfelekkel. Tehát idetartozik a cég honlapja, blogja, Facebookja, Youtube-csatornája, hírlevele stb. Ez a marketingtevékenység látogatókat vonz az adott márka weboldalára, ahol megtörténik majd a vásárlás.

Az online marketing tevékenység során fizetett vagy organikus forgalmat terelünk az adott oldalra. A fizetett PPC, vagyis pay per click marketing mellett létezik még az organikusan működő Social media marketing, SEO, email marketing, videós tartalmak és még sok egyéb izgalmas dolog.

A Webbyskillnél többféle online marketing képzés közül választhatsz, de ha teljesen kezdő vagy, akkor sem kell aggódnod, mert kurzusaink bevezető részeiben tisztázzuk a fogalmakat, bevezetünk a témába. Sőt, hamarosan önálló, online marketing bevezető tanfolyamunk is elérhető lesz!

A Webbyskillnél elvégezheted a PPC online marketing képzést, vagy a PPC részterületeivel foglalkozó Facebook hirdetés, illetve Google Ads hirdetés képzést is.

Google Analytics alap és haladó képzéseinken, valamint a Google Tagmanager képzésen a webes mérések különféle fajtáival ismerkedhetsz meg mélyebben. Ez pedig nélkülözhetetlen az online marketing tevékenységben, hiszen a mérések segítenek megvizsgálni, hogy munkád mennyire volt eredményes, a marketing milyen területeire kell vagy érdemes jobban koncentrálni!

Inbound marketing képzésünkön elsajátíthatod azokat a technikákat, amelyekkel elérheted, hogy a látogatókból vásárlók legyenek.

Hogyan hasznosíthatod a jövőben megszerzett tudásod?

Ha elvégzed online marketing képzéseink valamelyikét, a megszerzett szaktudást egyből hasznosíthatod is, ugyanis segítünk neked elhelyezkedni partnereinknél!

Fontos azonban tudatosítanod magadban, hogy az online marketing világa folyamatosan változik, ezért a munkád része lesz, hogy lépést tarts a trendekkel, figyelj az átalakuló vásárlói, felhasználói igényekre, azokra gyorsan tudj reagálni és az egyes módszereket mérni is tudd! Képzéseink erre is felkészítenek, hiszen az elméleti tudás mellett rengeteg gyakorlati feladat vár rád, ha a Webbyskillt választod!