Tudta, hogy egy klíma a levegő tisztítására is alkalmas?

lakas

Ha a klímaberendezések kerülnek szóba, akkor a legtöbben a kellemes hűvösre gondolunk, ami fogad bennünket egy-egy helyiségben a tikkasztó meleg ellenére is. A klímaváltozás miatt ma már a tavaszi és az őszi időszakban is kitűnő szolgálatot tesz a berendezés, hiszen sajnos ekkortájt is gyakran elviselhetetlen a hőség. Napjaink klímái azonban többet tudnak ennél, és nem csak hűtésre használhatóak fel.

 

Nem mindenki tud arról, hogy egyes klímák a levegő tisztítására is alkalmasak. Ahogyan a levegő keresztüláramlik a klímán, nem csak a hőmérséklet változik meg, hanem a levegő szűrhetővé is válik. A minőségi szűrők a baktériumok és pollenek levegőből való kivonására is tökéletesen alkalmasak, ami a betegségek elkerülése végett korántsem elhanyagolható szempont. A légúti betegségekkel küzdők és az allergiások számára mindez egyenesen nélkülözhetetlen. Ma már elfelejthetjük azt a kellemetlenséget, amikor a klímától betegszünk meg. Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy ne állítsunk be túl alacsony hőfokot, és figyeljünk a rendszeres klímatisztításra is. Ha ez utóbbi elmarad, azzal többet árthatunk, mintha egyáltalán nem is használnánk klímát.

A klímaszerelés során a szakemberek nem csak a működést mutatják meg, és felhívják a figyelmet a karbantartási időpontokra, hanem hangsúlyt helyeznek a tisztítás következő időpontjának átbeszélésére is. Az inverteres split klímák remek választásnak bizonyulnak akkor, ha hűtésre, fűtésre egyaránt alkalmas készüléket szeretnénk magunkénak tudni, mely ráadásul a levegőminőség javításában is központi szerepet tölt be. Az igényes kivitelezéssel rendelkező beltéri egység lágyan simul a belső térbe, és esztétikusan áll rendelkezésre a mindennapokban.

 

S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? A kínálat minden korábbinál szélesebb, ám a vásárláskor nem érdemes feláldozni a minőséget az alacsony árak oltárán. A megbízhatóan működő, ismert márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, ezek ugyanis már bizonyítottak az évek során. A profik által végzett beszereléskor ízlésesen kerül elhelyezésre a belső egység, a külső esetében pedig egyértelműen a praktikumra és a megfelelő védettségre kerül a hangsúly.

 

Vélemény, hozzászólás?