5gringo – A kikapcsolódás mindenkinek jár

Gyakori jelenségként fedeztem fel az elmúlt időszakban, hogy hihetetlenül szigorúak vagyunk magunkkal szemben. A jelenlegi körülmények, gondolok itt főleg a világgazdaságra, megkövetelik, hogy az ember több lábon éljen, több mindenhez értsen, de ebbe a hajtásba annyira el lehet merülni, hogy az már inkább ártalmas, semmint hasznos.

Arra szeretném most felhívni a figyelmet, hogy a pihenésre is szükség van, a szórakozásra és a kikapcsolódásra, annak bármilyen formájára, lehetőleg rendszeresen. Én például az 5gringo oldalán szoktam remek szórakozási lehetőségekre bukkanni. Nem lehet állandóan dolgozni és hajtani, előbb-utóbb annak meglesz a következménye.

Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás

A kikapcsolódásnak számtalan formája van, és mindenkinek eltérő tevékenység jelenti a kikapcsolódást. Vannak olyanok, akik furcsamód takarítani szeretnek olyankor, amikor arra an szükségük, hogy megfeledkezzenek az ügyes-bajos dolgaikról, vannak, akik egy izgalmas történetet kínáló könyvbe mélyednek el, és vannak olyanok, mint én, akik az 5gringo oldalán találják meg a szórakozást.


Bármi is legyen az, ami téged kikapcsol, mindenképp ajánlom, hogy fordíts kellő figyelmet a pihenésre, még ha ez egy napon csak egy negyed órácskát jelent, hiszen néhány hét szabdság nem elég ahhoz, hogy mentálisan is újra fel tudjunk töltődni.
A dolgos hetek során a hétvégékből is elég sok mindent ki lehet hozni. Bár meggyőződésem, hogy mindenkinek jobb lenne, ha egy hét csak négy munkanapból állna, a szombat és a vasárnap is sok-sok olyan órát kínálhat, amit eltölthetsz akár az 5gringo oldalán, akár egy jó filmmel, sorozattal, vagy ha az aktívabb pihenést szereted, egy kis kirándulással.

Érdemes ezeket a hétvégi programokat előre megtervezni, a teendők terén pedig megszabni a határokat, hogy maradjon energia a nap, a hét, az év második felére is.