A gáz tervezés komplex feladat

A földgázzal üzemelő fűtési rendszerek és berendezések telepítése mindenképp jogosultsággal rendelkező szerelő feladata. De ezt a fázist megelőzi a gáz tervezés, ami a meglévő állapotot és a tervezetet is dokumentálja, persze bele vannak foglalva az esetleges bontási munkálatok is. A terven szerepel a hőtermelő berendezés pontos megjelölése, fel van tüntetve a típus, a gyártó és egyéb paraméterek. A gáz tervezés magában foglalja a szerelési munkálatokat és a betartandó szabályokat is.

A hiánytalan dokumentációt be kell adni a szolgáltatást nyújtó gázművekhez, aminek 15 napos határideje van az elfogadásra. A kivitelezés kizárólag az engedély megkapását követően kezdődhet, de emellett szükség van kéményseprői szakvéleményre, a mérnökkel való konzultációkra és a kész rendszer műszaki-biztonsági ellenőrzésére, a fogyasztói vezeték üzembe helyezésére a szolgáltató által. A gáz tervezés komplex feladat, amivel többek között a Zónagáz vállalat foglalkozik, nemcsak az általuk végzett kivitelezésnél, hanem külön felkérésre is.

A Fernox fűtési rendszer átmosás igen hatékony

A fűtési hálózatok és berendezések időnként belső tisztításra szorulnak. A Zónagáz vállalat foglalkozik ezzel a tematikával is, a cég szakemberei elvégzik a Rothenberger Ropuls EMD mosókompresszoros változat mellett, a Fernox fűtési rendszer átmosás teljes folyamatát is. Ennek nagy előnye, hogy elegendő egyszeri kiszállás a helyszínre és nem kell leállítani a fűtést. A Fernox fűtési rendszer átmosás lényege, hogy vegyszeres fűtővizet áramoltat a működő kazánon keresztül a Fernox MK III mosóberendezés szivattyújának segítségével.

A folyamatot hőkamerával kísérik a kivitelezők, aminek során lehetőség nyílik az áramlási problémákat okozó mechanikai hibák felfedezésére. A Fernox F8 clenaer Power mosóvegyszer igen hatékony, a kazántestben lerakódott szennyeződések oldására és eltávolítására is alkalmas. A fűtésvíz váltakozó irányban kerül keringetésre, 60-80 fokos vegyszeres adalékkal. A Fernox fűtési rendszer átmosás technológiája lehetővé teszi a hőképes ellenőrzést.