A minőségi whiskey sohasem lehet fiatal

minőségi whiskey

A megfelelő palack keresése során, az ügyfelek gyakran kérdezik, hogy mitől lesz jó egy ital? Arra is kíváncsiak, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a minőségi whiskey kiválasztásánál? Nos, kezdjük az elején! Először is a kérdés az, hogy mi az a whiskey?

A definíció szerint, ez egy gabonából készült szeszesital, ami fahordóban érlelődik és barna színűvé válik. Az alapvető összetevők ugyanazok, mint a kiváló minőségű vodka esetében, ami szintén gabonából készül. Az egyetlen különbség, hogy a vodkát általában nem hordóban érlelik, hanem közvetlenül a lepárlás után palackozzák.

Sötét, testes, öreg… Ezek a jellemzők a minőségi whiskeyről árulkodnak. Az érettség tehát nagyon fontos szempont a vásárlásnál. A hitvallás nem feltétlenül az, hogy minél idősebb, annál jobb, hanem az ital egyszerűen csak jól érlelt legyen.

A hordóban történő érlelés miatt, az újonnan készült párlat elveszíti kellemetlen tulajdonságait, például a fanyar vagy fémes ízét. Ezért a minőségi whiskey érlelése csak 6-8 év elteltével fejeződik be.

Vélemény, hozzászólás?