A profi házimozi rendszer kialakítása

Ha arra keressük a megfelelő megoldást, hogy miként tudnánk az otthonunkban a lehető legtökéletesebb zenei hangzást elérni a készülékeinkkel, akkor számos kérdés vetődik fel. Érdemes tehát alaposan utánajárni és esetleg szakmailag jártas személy tanácsát kikérni, mielőtt házimozi rendszer beruházására adnánk a fejünket.

Mivel egy ilyen berendezés költségei igen jelentősek, a megfontolt döntést segítheti, ha lehetőségünk van meghallgatni több árkategóriájú és különböző hangkarakterű házimozi rendszert. Fontosak az egyéni szempontok, tartsunk ki az elképzeléseink mellett, de fogadjuk meg a szakmai tanácsot. Egy 15m2-es helységbe például felesleges ragaszkodnunk a 16Hz-es mélyládához, hiszen ekkora szobában 25Hz alatti hanghullám úgysem tud kialakulni.

Vegyük tehát figyelembe a zenehallgatási szokásainkat, az adott akusztikus környezetet, hogy a legoptimálisabb legyen számunkra a házimozi rendszer, amelyet végül választunk. A házimozi minősége és az ára szorosan összefügg egymással, hiszen elmondhatjuk, hogy a jó hangzásnak ára van. Legyünk tehát igényesek és válasszuk ki a számunkra megfelelőt házimozi rendszert a netdepo.hu weboldal által kínált termékek közül!

Hallható, de nem látható a beépíthető hangszóró

A hangrendszerek kialakításánál általában a hagyományosan nagyobb, álló vagy kisebb állványos, polcos lehetőségek jutnak elsőként eszünkbe. Vannak azonban olyan megoldások, amelyek praktikusak, helytakarékosak és beleillenek szinte minden szoba belső világába.

A beépíthető hangszóró erre a célra a legalkalmasabb, mert nemcsak észrevétlen és a helység szerves részét képezi, de igencsak jó minőségben képes megszólalni. Nevezhetjük elrejthető, süllyesztett, fali vagy mennyezeti hangszórónak, a lényeg, hogy a beépíthető hangszórók esetében mindig csak a front oldali rész az, ami látható, az összes vezeték el van rejtve a szemünk elől.

Tehát ha tökéletes hangzású, minőségi megoldást szeretnénk, válasszunk a megfelelő erősítő mellé sztereo beépíthető hangszórókat. Filmnézéshez pedig a jó erősítő mellé vegyünk egy pár megfelelő front hangszórót is.