Fő a korrektség a vashulladék iparban

A hazai MÉH telepek mindig is különböző minőségi szintek alapján kategorizálták a hulladékot, legyen az réz, alumínium vagy épp ólom. A vashulladék színvonala határozza meg elsősorban a végső árat, illetve erre nagymértékben kihat annak a vastagsága és szennyezettsége is.

Mit tehet akkor az ember, ha a leadásra szánt vashulladék több anyagból épül fel? Először is azt kell tudni, hogy ekkor a MÉH telepen dolgozó szakemberek csakis a legolcsóbb anyag árában tudják átvenni az egészet. Ha például a hulladék rézből és vasból áll, akkor a végső összeg kiszámításakor, a mérlegelés után a vas árát fogják alapul venni.

Mindig is azt tanácsolják a kollégák a mestereknek, hogy alaposan nézzék át a leadni kívánt anyagokat, hogy elkerülhető legyen a mérlegeléskor és értékeléskor a nézeteltérés. Nem vitás, hogy a vashulladék szétbontásával a tárgyak sokszor többet érnek, mint egybe véve.

Természetesen a kollégák soha sem azért hívják fel erre a figyelmet, hogy kötekedjenek. Csupán a munkájukat végzik, aminek ugye fontos része, hogy az ügyfelet felvilágosítsák arról, mi mennyit ér. A vashulladék szakmában csakis így lehet tisztességesen eljárni úgy, hogy a kuncsaft és a cég is jól járjon, betartva minden szabályt.

Itt az ok, amiért a használt autó akkumulátor leadás jó ötlet

A személygépjárművek, teherautók vagy akár ipari, mezőgazdasági gépek meghibásodott akkuja veszélyes hulladéknak számít. Pont ezért kötelező a szabályok betartásával történő használt autó akkumulátor leadás. Ebben segíthetnek a magyar MÉH telepek, amik rendelkeznek a megfelelő szerszámokkal és felszereltséggel, hogy a törvények szerint történjen az egész procedúra.

Kétségtelen, hogy a környezet védelme egy jó érv az akkuk eladása mellett. Nem szabad, hogy ez a tárgy a kommunális hulladékkal egy utat járjon be és oda kerüljön, ahol szennyezheti a talajt és a talajvizet.

Emellett a használt autó akkumulátor leadás gazdasági érdek is, hiszen a kinyert alapanyagokat ismét fel lehet használni. A Méhes Hulladék két hazai ponton is segíteni tud azoknak, akik szeretnének megválni a hibás akkutól.