Hogyan lehet kikapcsolni a WordPress automatikus frissítését?

A WordPress 3.7 számos új elemet vezetett be. Ez a kiadás főleg a biztonság javítására és a stabilitásra összpontosított. Az egyik ilyen továbbfejlesztés a rendszer automatikus frissítése alverziószám emelkedés vagy biztonsági kiadás esetén felhasználói művelet nélkül. Például automatikus lesz a frissítés akkor, amikor megérkezik a 3.7.1 verzió, de nem a 3.8 verzió kiadásakor. Ebben a cikkben bemutatjuk az automatikus frissítés kikapcsolását.

Miért lehet célszerű kikapcsolni az automatikus frissítést?

A WordPress tárhelyen a kiszolgáló gondoskodik a frissítésről, de mostantól kezdve ez a funkció elérhető bármely WordPress webhelyen. A probléma az, hogy nem mindenki készült még fel erre. Sokan olyan módosításokat végeznek el a WordPress rendszerben, amely feltehetőleg nem kompatibilis az automatikus frissítéssel.

Vannak olyan felhasználók, akik WordPress-t futtatnak ügyfeleik részére és önállóan szeretnék a WordPress-t frissíteni új verzió érkezésekor. És vannak olyanok, akik egyszerűen jobban szeretik a manuális frissítést. Annak ellenére, hogy az automatikus frissítés kikapcsolható, erősen ajánlott a nagyobb biztonság érdekében ezt a frissítést mielőbb elvégezni.

A WordPress frissítésének kikapcsolása

Ez a művelet rendkívül könnyen elvégezhet. Az alábbi kódot kell a wp-config.php fájlban elhelyezni:

define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

Ez a kód kikapcsolja a frissítést,de az újabb verziók elérhetőségéről továbbra is kapunk értesítést. Így a frissítést manuálisan el tudjuk végezni.