Hogyan történik a digitális nyomtatás textilre?

Napjainkban ez az egyik leggyakrabban használt technológia. A digitális nyomtatás textilre gyors és költséghatékony módszer. A kivitelezéskor a grafikát vagy a formatervezést számítógéppel dolgozzák fel. Kiválóan alkalmas a részletekben gazdag munka elérésére. Mivel sokan szeretnének egyedi pólót vagy pulóvert, ezért egyre nagyobb teret hódít ez az alternatíva. Sötét ruhanemű esetén először fehér alányomás kerül a grafikára és csak azt követően jön a szín. A digitális nyomtatás textilre minőségi végeredményt garantál.

Többszöri mosás után is megmaradnak az élénk színek, persze csak abban az esetben, ha megfelelő hőmérsékleten történik. Hatalmas pozitívum, hogy a berendezések öko festékkel dolgoznak, így a bébiruhákra is felkerülhet egy-egy érdekes kép vagy felirat. A tisztításkor fehérítőt semmiképp nem szabad használni. A kelmét mosáskor ki kell fordítani azért, hogy a grafika ne dörzsölődjön. A digitális nyomtatás textilre népszerű dolog a fiatalok körében. Az eljárással készült termék ajándéknak is tökéletes.

A csipke anyag méteráru régóta divatos

Ennek az apró mintás textíliának az a jellemzője, hogy a motívumot nem utólag viszik fel a kész kelmére, hanem a kivitelezés közben jön létre. A csipke anyag méteráru eleinte az öltözködésben kapott szerepet a könnyedsége miatt. A ruházaton mell, gallér, valamint kézelő fodorként volt divatos. Mivel drága szövetnek számított, ezért a viselője rangját és vagyoni helyzetét érzékeltette. Manapság is rendkívül népszerű. Látványos, változatos minták és színek terén egyaránt. A csipke anyag méteráru nőies és dekoratív hatású.

Alapvetően két fajtát különböztetnek meg. Az egyik a varrott típus, aminek az alapanyaga fehér len fonal. A másik a vert variáció, ami több szállal készül. A tisztítását minden alkalommal körültekintően kell elvégezni. A géppel készített darabok jobban bírják a gyűrődést, mint a kézzel előállított változatok. A csipke anyag méteráru a mosás előtt kerüljön beáztatásra! A víz ne legyen forró, hiszen a textília könnyen összemehet. Vasalni vasalóruha segítségével kell, magas hőfokon!