Miért legyen a gyűjteményedben mindig ezüst nyaklánc?

Az ékszerek népszerűsége az emberiség születése óta töretlen. Előbb viselt az ősember nyakláncot, mint ruhát. A történelem során mindig a jólét és adott társadalmi rang jele volt. Bár a hivatalos megfogalmazás szerint a nemesfém alapú díszítési céllal készült tárgyak az ékszerek, évszázadok óta ékszernek nevezik a köznyelvben az arany és ezüst ékszerek mellett a bizsuból, kagylóból, bőrből, vagy egyszerűen fonalból készült testdíszeket is. Az ékszerváltozatok listája határtalan. Mindegyiknek vannak előnyös és kevésbé előnyös tulajdonságai. A következőkben tekintsük át, miért érdemes egy ezüstnyaklánccal gazdagítani ékszer-gyűjteményünket! A beszerzésben az Ékszerakcio.hu segít nekünk!

Nyakunk éke

A nyaklánc a legegyszerűbb ékszertípus egyike. Bár fontos a megfelelő méret eltalálása, az alapszerkezet (lánc a nyakban) kialakítása nem igényel akkora precizitást, mint egy gyűrű (ujjméret miatt), vagy egy fülbevaló (füllyukasztás; ill. klipsz kialakítása az ékszeren). Egyszerűségét az alapanyaga kombinálásával (ötvözetek), változatos formák (rojtok, gyöngyszerű kialakítás, láncszerkezet vagy merev forma), különleges elemek (kövek, kagylók, gyöngyök) hozzáadásával nagymértékben kompenzálja. Az Ékszerakcio.hu oldalán kifejezetten gyöngyökkel, kövekkel díszített nyakékek közül válogathatunk.

A nyaklánc, legyen szó arany vagy ezüst láncról, tartást kölcsönöz viselőjének. Azért hordják, hogy lássák. Ezért szép, esztétikus tartást (egyenes hát, lehúzott vállak) feltételez. Így érvényesülhet igazán annak díszítő funkciója.

Ahogy más ékszerek, úgy a nyaklánc viselése se korlátozódik a női nemre. Nemtől, kortól függetlenül bárki ékesítheti magát vele.

Ajándék gyanánt is nagyon népszerű: születésnap, ballagás, évfordulók,.. Mind kiváló alkalom nyaklánc ajándékozására.

Az örök fiatalság: Ezüst

Ezüst ékszerek hordásával többszörösen is jól járunk!

Az ezüst fehérfémes csillogású nemesfém. A felszínéről visszaverődő fény a belőle készült ékszer viselőjét előnyösen világítja meg. Igazi ragyogást kölcsönözve számára. Érdemes tehát archoz közel az ezüst ékszereket előnyben részesíteni. Az arannyal ellentétben nem sápasztja a legvilágosabb bőrű embert sem. A tiszta, fehéres csillogás frissességet, fiatalságot kölcsönöz minden viselő számára.

Könnyedség minden szempontból

A látványon túl, az ezüst valóban sokkal, közel fele annyival, kisebb (10.49 g/cm3) sűrűségű, mint az arany (19,3 g/cm3). Így a belőle készült ékszer viselése is kisebb “teher”. Gyermekek számára ezért is ajánlatosabb. A felnőttek bonyolultabb formavilágú, nagyobb felületű ezüst ékszerei esetén sem kell túlterheltségtől tartani.

A súlya mellett a megmunkálása is egyszerű. Kiválóan formázható, és közel olyan mértékben nyújtható mint az arany. A nagy formagazdagság ennek is köszönhető.

Drágaságom!

Bár az aranyat mindig értékesebbnek tartották az ezüstnél, utóbbi felhasználási köre sokkal színesebb nemesebb fémtársáénál. Az ezüst egyszerűbb fellelhetősége, gyakoribb előfordulása a természetben, kisebb sűrűsége érthető magyarázatot adnak mindkét ténynek.

Pénztárcakímélő ezüst ékszerek viselése sok embert nyugodtabb lelkiismerettel tölt el tudván, hogy nem egy fél autó árát hordják a nyakukban. Ajándékozás esetén is mindkét fél számára a legkényelmesebb megoldás, hiszen értékes ajándék, mégsem fogja magát az ajándékozott kellemetlenül érezni a ráfordított költségek miatt.

Egészségünkre!

Az utóbbi évtizedekben terjedt el a természetgyógyászat iránt fogékonyak körében az ezüstkolloid. Már a középkorban ismeretes volt az ezüst antibakteriális hatása, ami miatt belőle készítették lehetőség szerint az evőeszközöket. A huszadik század elején is alkalmazták torokfájdalmak alkalmával. Ilyenkor ezüstkanalat adtak a gyermek szájába szopogatni az elszaporodott baktériumok ellen. Jelen és múlt századi kutatások irányulnak továbbá az ezüst sebgyógyító mechanizmusaira is.

Összegezvén az információkat megállapíthatjuk, hogy az ezüst ékszerek, kifejezetten az ezüst nyakláncok viselése több szempontból is előnyös. Értékállóak, vonzó kisugárzást kölcsönöznek, tartást adnak. Sem a súlyuk, sem az áruk nem megterhelő. Minden alkalomra megtalálhatjuk a megfelelő darabot kortól, nemtől függetlenül. Ékes pajzsként díszítenek és védenek!

Kell ennél több?

Igen, egy megbízható bolt: Ékszerakcio.hu