Mikor válik szükségessé a radiátor belső tisztítása?

Hazánkban az egyik legnépszerűbb fűtési mód a kazánnal vagy cirkóval történő meleg víz előállítás, ami aztán egy csőrendszeren keresztül jut el a hőleadó felületekbe. Nagyon hatékonyan történik mindez egészen addig, amíg a radiátor, a padlófűtés és falfűtés rendszer át tudja adni a hőt a helyiségnek.

Ha ez nincs így és sejteni lehet, hogy a fűtővíz nem tud rendesen áramolni a hőleadó eszközökben, a radiátor belső tisztítása egy megfontolandó lehetőség. Abban az esetben, ha az áramlás túlságosan lecsökken, akkor bizony az egész fűtési rendszer veszít a teljesítményéből és a radiátorok már nem lesznek annyira melegek. Ez pedig a megszokottnál több energia felhasználáshoz vezet.

Az áramlás csökkenését szennyeződések okozzák, amiket a radiátor belső tisztítása révén lehet eltűntetni. A fűtési rendszer átmosása a radiátorok mellett, a padlófűtési csövek tisztítását, a csővezetékek kitakarítását és a szennyeződés eltávolítását jelenti. Érdekesség, hogy a radiátor belső tisztítása nem csupán régebbi, de újabb rendszereknél is fontos lehet. Még több megtudható erről a vizgazklima.hu oldalon.