Mindkét félnek előnyös a baba mama torna

Vannak olyan torna programok és gyakorlatok, amiket direkt a babáknak és a mamáknak alkottak meg, hogy ketten, egyszerre tudják elvégezni azokat. A baba mama torna egyszerre figyel a résztvevők izmaira, ízületeire és gerincére. Az utóbbit regenerálja és karbantartja, míg az előbbieket fejleszti és erősíti.

Mi a legfontosabb szerepe ennek a mozgás programnak? Nem vitás, hogy a várandósság hónapjai egyre nagyobb terhet helyeznek a kismama gerincére és egész testére. A baba megszületése utáni időszakban érdemes ezért elkezdeni a gerinc és a core izmok mihamarabbi rehabilitációját.

Mivel a család szeme fényének beindul a mozgásfejlődése, rá is gondolni kell. Szerencsére mindkét félnek megadja a problémákra a megoldást a baba mama torna. Amikor a baba stabilan tudja tartani a fejét, ami nagyjából 5-6 hónapos korban következik be, kialakul a születéskor még C-alakú gerincoszlop nyaki homorulata. Ekkor megkezdhető a baba mama torna.

További tornagyakorlatok igényel az a szakasz, amikor a csöppség elkezd felegyenesedni, jobban ül és meg tudja tartani az egyensúlyát. Idővel pedig azokat a testtartásokat, mozgásokat tanulni és alkalmazni fogja, amik a fekvő helyzethez képest már lényegesen jobban terhelik és egyben formálják a gerincoszlopot is.

Az idősebbeknek kifejlesztett senior torna Szeged városában

A tapasztaltabb korosztály jól teszi, ha még időben figyelmet fordít a megfelelő és rendszeres mozgásra. Az egyéni igényekre és képességekre alapuló senior torna Szeged településén egy olyan kiscsoportos torna, ami a tapasztaltabb korosztálynak szól.

Azért van erre szükség, mert ugye az életkor előrehaladtával a test egyre inkább veszít a rugalmasságából, erejéből és feszességéből. Könnyen belátható, hogy idősebb korban már nem ugyanazokra a gyakorlatokra van képes az ember, mint 20-as, 30-as éveiben.

Nyilván az idő kerekét nem tudja visszafordítani a senior torna Szeged városában, de az biztos, hogy javítani tudja az életminőséget, fenntartani a jólétet és megerősíteni a testet és ezzel együtt a lelket, hogy 60 fölött is élvezni lehessen az életet.