A Dacia Lodgy felni több, mint a kocsi ékszere

Dacia Lodgy felni

Egy jól megválasztott keréktárcsa a felszerelést követően azonnal szebbé varázsolja a verdát. Nem is csoda, hogy sokan úgy tekintenek erre, mint annak az ékszerére, egy igazi díszre. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Dacia Lodgy felni sokkal több ennél. Ahogy a gumi, úgy a tárcsa is kihat a gépkocsi teljesítményére, az úton megfigyelhető viselkedésére.

A keréknek, vagyis az abroncs és a felni párosának tökéletesen kell működnie, hogy a vezetési élmény jó és főleg biztonságos legyen. A Dacia Lodgy felni csakis abban az esetben tudja kiválóan ellátni a feladatát, ha annak a kialakítása, súlya és mérete maximálisan passzol az autó adottságaihoz.

A kocsi gyártója és az azon dolgozó mérnökök pontosan tudják, hogy mitől is teljesít majd jól és hatékonyan a kocsi. Akkor hát melyik Dacia Lodgy felni mellett érdemes dönteni? Nos, ugye elsőre egyszerűnek tűnhet a képlet, hiszen a kocsigyártók mindig meghatározzák a legkisebb és legnagyobb keréktárcsa, illetve gumiméretet, amellyel működtethető a verda.

Mindez arra utal, hogy van például egy maximum és egy minimum szélesség és átmérő érték, amin belül bármi választható. Természetesen igaz ez az abroncsokra is, de itt további megkötésekkel kell számolni, akárcsak a gumi sebességindexével, a terhelhetőségével vagy épp azzal, hogy a mérethatárok között az alkalmazható gumiméreteknek egymás váltóméreteinek kell lenni.

A neves Audi A2 alufelni gyártók termékei megbízhatók

Aki  így sem kerül közelebb az igazsághoz, tehát a verda gépkönyvének a megvizsgálásával, megnyugodhat, hiszen a neves keréktárcsa gyártók produktumai szinte egytől egyig megfelelnek a minőségi elvárásoknak. Tehát egy ENZO vagy AEZ Audi A2 alufelni biztosan nem fog csalódást okozni, hosszútávon sem.

Arra azonban figyelni kell, hogy a megfelelő piacra legyen gyártva a termék. Megeshet, hogy a kinézett tárcsa az amerikai piac igényeire lett tervezve, ezért nem rendelkezik jóváhagyással az EU-s piacon. Azt, hogy bármely európai ország előírásrendszere szerint jóváhagyták az Audi A2 alufelni típusát, azt három betűjel jelölheti.

Vélemény, hozzászólás?