A kályhák ma is közkedveltek

Nagyon sokféle tüzelőberendezés közül válogathatnak a vásárlók, így biztosan mindenki megtalálja azt a változatot, amelyik minden tekintetben kielégíti az igényeket. A kályhák készülhetnek többféle anyagból, például cserépből, vasból, téglából. A vas variációk leginkább vegyes tüzelőanyag felhasználására alkalmasak. A cserép fűtőberendezések azoknak ajánlottak, akik szeretik saját kezűleg megrakni a tüzet. Az efféle termékeknek általában 2 óra szükséges ahhoz, hogy elérjék a maximális hőmérsékletet.

Érdemes tudni, hogy a különböző típusú kályhák eltérő légtömeget képesek felfűteni. A fűtőtesteket optimális használat mellett, javasolt 5-8 évente teljesen és alaposan kitisztítani. Abban az esetben, ha fatüzeléssel tartja melegen az otthonát, akkor mindenképpen száraz fát használjon! Célszerű 2 évre előre megvásárolni a nyers fát és olyan helyen tárolni, ahol nem éri nedvesség. A nyers fa sokkal olcsóbb, mint a száraz, így ezzel a megoldással sokat spórolhat. A kályhák amellett, hogy fűtenek, barátságos, kellemes hangulatot is teremtenek.

A légfűtéses kandalló pozitív tulajdonságai

A termék kiépítése igencsak elterjedt az elmúlt években. A légfűtéses kandalló népszerűségét a meseszép megjelenésének és a kiemelkedő hatásfokának köszönheti. Az utóbbi tulajdonságának hála, képes gyorsan és egyenletesen felfűteni egy nagyobb légterű lakást is. A berendezés lényege, hogy a tűztér és a burkolat között a megfelelő távolság megtartásával áramlás indul meg. A betét alatti hideg levegő áramlik be, ami azután felmelegszik és a felső részen fellelhető fűtési rácsokon keresztül távozik.

A légfűtéses kandalló nem csupán egy szoba melegítésére alkalmas. Ha a lakás helyiségei között megfelelő járatok vannak kialakítva, akkor az összes szoba fűtését biztosíthatja. A termék tökéletes elsődleges vagy kiegészítő fűtésként is. A burkolatát illetően lehet rusztikus, csiszolt, márvány, mészkő, vagy ezek kombinációja. A légfűtéses kandalló áramkimaradás esetén is teszi a dolgát, így nem kell attól tartania, hogy egy hideg téli estén fűtés nélkül marad.