Az elektronikai hulladék átvétel az erre kijelölt telephelyeken történhet

elektronikai hulladék átvétel

Fogyasztói társadalmunk egyik jellemzője, hogy igen sok eszközt használ, ezek elromlása és elhasználódása esetén pedig gondot okozhat a megfelelő eltávolításuk és újrahasznosításuk. A meheshulladek.hu weboldallal rendelkező vállalat Tatabányán és Oroszlányban működő telephelyein adott az elektronikai hulladék átvétel is. Az átvételi ár számos tényező függvényében alakul ki és minden esetben más. Az elektronikai hulladék átvétel vonatkozik a nagy háztartási gépekre, mint amilyen a mosógép, a szárítógép és a mikrohullámú sütő, akárcsak a számítógépekre, szórakoztató elektronikai berendezésekre és a barkácsgépekre is.

Leadhatóak továbbá a telephelyeken a kisháztartási gépek is, legyen szó habverőről, kávéfőzőről, turmixgépről vagy ehhez hasonlóról. Nem veszik át viszont a veszélyes hulladéknak számító készülékeket, például a hűtőket és fagyasztókat, de a képcsöves vagy lapos képernyős televíziókat, monitorokat sem. Az elektronikai hulladék átvétel kiemelten fontos az újrafeldolgozás és ezáltal a környezet védelme szempontjából.

A hulladékvas felvásárlási árak időnként változnak

A feleslegessé vált fémhulladékot több szempontból is érdemes az erre a célra kijelölt speciális telephelyekre kiadni. Egyrészt a hulladékvas felvásárlási árak igen kedvezőek, másrészt pedig nem mellékes az újrahasznosítás és ezáltal a környezetvédelmi szempont sem. Leadható többféle vashulladék, mint amilyen a 3 mm-nél vékonyabb lemezvas, a gyártásközi lemezhulladék, az öntvény és szürke öntvény hulladék, a 3-6 mm vastag, 1,5×0 és 5×0,5 méretekig az adagolható vashulladék, a drótháló és a gubancvas, az acélforgács, de még a gépjárművek karosszériája is, kárpittal és üveggel együtt.

A hulladékvas felvásárlási árak leginkább a világpiaci és hazai tényezőktől függően alakulnak, így időnként változnak. Érdemes fokozottan figyelemmel kísérni ezt a tendenciát, utánanézni, hogy merre alakul és amennyiben van elég hely a megfelelő tárolásra, kivárni azt, amikor a leginkább kedvezőek a hulladékvas felvásárlási árak, hiszen ilyen módon ugyanazért a mennyiségért és anyagért magasabb összeg kapható.

Vélemény, hozzászólás?