Az automata öntözőrendszer ár hamar kifizetődik

Hogy milyen összegű kiadásra számítson a kivitelezéskor, előre semmiképpen nem lehet megjósolni. Az automata öntözőrendszer ár a nehezítő körülményektől is változik. Az ásás sokkal nagyobb fizikai energiát vesz igénybe, ha agyagos a talaj vagy lejtőn kell dolgozni. A felmérés után kap egy ajánlatot, ami ha megfelel az elvárásainak, akkor kezdetét veheti a telepítés. Ez a dokumentum tartalmazza az anyagok tételes listáját egységárakkal és összegzésekkel.

Ezen kívül magába foglalja a munkadíjat részletfeladatokra bontva, a kivitelezés várható időtartamát, a garancia feltételeit, valamint az adott vállalkozás elérhetőségeit. Az automata öntözőrendszer ár nem nevezhető magasnak, ha a pozitívumokat veszi alapul. A locsolóberendezés rengeteg időt takarít meg Önnek, amit pihenéssel, szórakozással vagy egyéb munkák elvégzésével is tölthet. Pénzt spórolhat általa, hiszen a szórófejek programozhatóságának hála, minimális a vízveszteség. Az automata öntözőrendszer ár csupán 90 % pontossággal mondható meg.

A kerti öntözőrendszer tervezése nem elhanyagolandó feladat

Mielőtt megtörténik a kivitelezés érdemes az elképzeléseit papírra vetni. A kerti öntözőrendszer tervezés kiemelten fontos dolog. Figyelembe kell venni a terület méreteit, a növényzetet, a talaj- és terepviszonyokat, az árnyékos és napos felületeket, az uralkodó szélirányt, illetve a vízforrást. A végső kialakítást leginkább ezek a tényezők határozzák meg. A szórófejeket illetően azt kell tudni, hogy a spray típus a kis és tagolt helyek permetezésére alkalmas, a rotoros pedig a közép és nagy zöldövezetek vízellátására lehet kitűnő választás.

A kerti öntözőrendszer tervezése alkalmával erre a dologra mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetni. El kell dönteni azt is, hogy mi hová kerüljön, mint például a sziklakert, a pázsit, a növénysziget, stb. Ez azért lényeges, mert a későbbiekben a terület átrendezése felboríthatja a locsolóberendezés működését, aminek következtében veszíthet a hatékonyságából. A szórófejeket mindenképpen sugártávolságra kell elhelyezni egymástól. A kerti öntözőrendszer tervezése nem kis feladat.