Kézi munkálatok helyett hagyma betakarítógép

Az elmúlt néhány évben a zöldség árának jelentős növekedése volt tapasztalható a piacon, ami a termesztés és aratás gépesítésének erős ösztönzését eredményezte. A betakarítás önmagában, ha kézzel végzik, a teljes termelési költség több mint 50%-át teszi ki. A hagyma betakarítógép ezzel szemben 5-6-szor nagyobb termelékenységet eredményez, mint a kézi művelet. A betakarítás utáni műveleteket, vagyis a termékek piaci értékesítésre szánt kiszerelését is megfelelően gépesíteni kell, a termelési költségek csökkentése érdekében.

Ez nyilvánvalóan megköveteli a teljes termelési ciklus teljes átrendezését. A hagyma betakarítógéppel végzett műveletek nagyon kielégítő eredményeket hoznak. A gépi betakarítás nagyobb nyereséget eredményez a termelőnek, mivel gyorsabb és kevesebb munkával jár a kézzel végzett megterhelő munkánál. A weboldalunkon az érdeklődők áttekintést találhatnak a raktáron lévő hagyma betakarítógépekről. Ne habozzon kapcsolatba lépni a szakértőnkkel, ha kérdése van bármelyik berendezéssel kapcsolatban!

Zöldségfeldolgozási vonalak rozsdamentes acélból

A gyökérzöldség kifejezést főként az ehető gyökereket tartalmazó termésekre használjuk, mint például a burgonya, az édesburgonya, a csicsóka, a hagyma vagy a retek. Mivel a föld alatt nőnek, a gyökérzöldségek sok üledékkel rendelkeznek és hámozni kell ezeket. A gyökérzöldségeket általában meg kell mosni, hámozni, levegőn szárítani, aprítani és csomagolni. A zöldségfeldolgozási vonalak teljes egészében képesek lefedni ezeket a munkafolyamatokat.

A teljesen automata kefés mosó- és hámozógép a nyersanyagot a rozsdamentes acéltartályba adagolja, ahol a hengereken lévő kefék lekaparják a szennyeződéseket. A hengerek forgási sebességére a felső permetező berendezés tiszta vizet fröcsköl a zöldségre, így az hámozás közben megtisztul. A zöldségfeldolgozási vonalak szárítógéppel is kiegészülhetnek. A gyökérzöldségeket szálakra, csíkokra és szeletekre is fel lehet dolgozni. A zöldségfeldolgozási vonalak vákuumcsomagolót is tartalmazhatnak. Előnyük, hogy könnyen tisztíthatóak, higiénikusak és nem rozsdásodnak.