Mi állhat a hajhullás okai mögött?

A mérsékelt hajvesztés természetes folyamat, ami a szervezet állandó megújulásával jár együtt. Sok nő azonban hajlamos pánikba esni, amikor a párnáján vagy hajmosás közben megnövekedett mennyiségű hajszálat talál. Honnan tudható, hogy ez normális vagy a hajhullás okai komoly kezelést igényelnek? A trichológusok úgy vélik, hogy a napi 100 hajszál elvesztése a mindennapi hajregeneráció velejárója.

Ha úgy tűnik, hogy a szokásosnál több szál hullott a kád aljára, akkor itt az ideje, hogy megszüntessük a hajhullás okait. Néhány nőnek sikerül megszámolnia a kádban maradt szálak számát, de a legtöbbjüknek elég a megérzés. A szennyezett környezet, a szigorú étrend, a stressz és a pihenés hiánya mind hozzájárulhat a hajhulláshoz. De van más is. A nők gyakran a hajtípusuk alapján választanak kozmetikumot. Rendszerint az ilyen samponok a szilikonok miatt átmenetileg javítják a fürtök állapotát, fényt adnak, stb. A pH értékük azonban magasabb, mint a fejbőr sav-lúg egyensúlya, így a hajhullás okai mögött akár a sampon is állhat.

Életre kelti a hajhagymákat a hajhullás elleni sampon

Fokozott hajvesztés esetén gyakran nem elegendő csak egy kozmetikumot használni, hanem professzionális és átfogó gondozásra van szükség. A weboldalunkon kiválaszthatja és megvásárolhatja a Varga hajhullás elleni sampon, balzsam és hajnövesztő cseppek fejlett terápiás technológiákon alapuló és a leghatékonyabb ápoló összetevőket tartalmazó teljes termékcsaládját. Az egészséges fejbőr a vastagabb fürtök kulcsa. Ha a sejtek lassan újulnak meg és a faggyúmirigyek nem működnek megfelelően, akkor száraz, zsíros vagy érezhetően gyengébb fürtök keletkeznek.

Ezért jó ötlet, ha a hajhullás elleni samponnal kezdjük el a haj revitalizálását. Ez kíméletesen hámlasztja a fejbőr sejtek elhalt rétegét, valamint segít megszüntetni az átmeneti és az állandó hajhullást. Tartós hajvesztés esetén, ha már folyamatban van az alopecia kezelése, a hajhullás elleni sampon mellé érdemes kipróbálni a hajcseppeket is. A termék, szó szerint megújítja a hajszálakat, revitalizálja a hajhagymákat, lassítja a hajhullást, serkentve a növekedést.